5 Nisan 2010 Pazartesi

PİLİÇ TOPKAPI


1 su bardağı pirinç
3 adet tavuk göğsü
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 ince doğranmış soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
tuz,karabiber,yenibahar,köri
dereotu
2 bardak su

Soğanı yağda kavurup,kuşüzümü,fıstık ve baharatları ekleyin.Kaynar 2 bardak suyu ekleyip ,pirinci de ilave edip pilavınızı pişirin.Altını kapatırken dereotunu ekleyin.Göğüs bonfilelerin ortasına pilavdan koyup yuvarlak şekilde kapatın.Bonfileleri ikiye keserek de orsiyon yapabilirsiniz.Tepsiye dizin.Üzerini folyo ile kapatıp 40 -50dk kadar pişirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder