Çıtır çıtır barbunlara kim "hayır" diyebilir ki? Hamsiyi ve diğer küçük balıkları da aynı şekilde hazırlıyorum. Çok az yağla çıtır çıtır oluyorlar. Daha önce hamsinin tarifini vermiştim. Her şey aynı...
.
Barbun balığı
mısır unu
tuz
zeytinyağı
.
Balıklar temizlenip yıkanır,suyu süzüldükten sonra mısır ununa bulanır.Suyu iyice süzüldükten sonra mısır ununa bulanır. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı konur,tavanın her tarafı yağlanır.Mısır ununa bulanmış balıklar tavanın kenarından başlanarak kuyrukları ortaya bakacak şekilde dizilir. Orta ateşte kızartılır,sonra bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafı kızartılır.
2 Nisan 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder