6 Nisan 2010 Salı

Bazlama



Bazlama için ölçü vermeyeceğim.
Un, tuz, yaş maya, bir-iki damla limon ve sıcak su ile yoğuracağınız oldukça cıvık bir hamur ile işe başlayacaksınız. Hamuru ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
Mayalanınca bu elde avuçta durmayan hamuru şekle sokabilmek için fotoğraftaki gibi tahta bir edevata ihtiyacınız var. Bizim oralarda yaşlahaç derler, sizin oralarda ne derler bilmem. Bolca unladığınız yaşlahaç üzerine aldığınız hamuru çokça una buladığınız ellerinizle önce toparlamalı, sonra çevire çevire yuvarlamalı, sonra da düz bir yuvarlak elde etmelisiniz.
Şeklini alan hamurlar temiz bir bez üzerine konur ve burada da mayalanması beklenir.


Yeniden mayalanan hamurlar, yine yaşlahaç yardımıyla yerden alınır ve kızgın teflon tavada önlü arkalı pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder