8 Nisan 2010 Perşembe

BEZELYE ÇORBASI
















Malzemeler
500 gr haşlanmış bezelye
yarım adet soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
100 ml krema
5 su bardağı su
1 tane patates
1 tane havuç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
dereotu
Yapılışı
Sıvıyağı tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanın rengi dönünceye kadar kavurun. Üzerine su, tuz ve karabiberi ekleyin. Rendelenmiş havuç ve patatesi ilave edin. Bezelyeden 1 çay bardağı kadar ayırın. Su kaynamaya başlayınca bezelyeleri ilave edin. Biraz daha kaynatın ve blendırdan geçirin. Ocağa koyup 10 dakika daha kaynatın. Çorbayı sürekli karıştırarak kremayı ilave edin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerinin dereotu ve ayırdığınız bezelyeyle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder