8 Nisan 2010 Perşembe

YUFKA ÇANAĞINDA SALATA
















Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
kızartmak için
sıvıyağ
salatası için
mevsim malzemeleri
çeri domates
1 çay bardağı tulum peyniri
sıvıyağ,limon,tuz
Yapılışı
Un, su tuz ile biraz sertçe bir hamur yoğurun. Cevizden daha küçük parçalara ayırın. Merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kızgın yağa hamuru atıp kepçeyle ortasına bastırın. Kepçenin şeklini alınca rengi dönünceye kadar kızartın. Mutlaka bol yağda kızartın. Maşayla havlu peçetenin üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlayın. Arzu ettiğiniz salata malzemeleriyle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder