7 Nisan 2010 Çarşamba

Bögürtlenli Pasta Labne Peynirli - Yemek Tarifi

Bögürtlenli Pasta Labne Peynirli - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransa Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
600 gr Bögürtlen
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kasigi Toz Seker
1 Su Bardagi Süt
1 Çorba Kasigi Bögürtlen Likörü
2 Çorba Kasigi Bögürtlen Surubu Ikiye Bölünmüs Hazir Pandispanya

YAPILIŞ TARİFİ
Jelatini sicak suyun içine koyun. Kasik yardimiyle karistirip eritin. Yarim limon suyunu jelatinle karistirin.
Bögürtlenlerin 250 gramini mikserde püre haline getirin. Bögürtlen püresini labne peyniri ve toz sekerle karistirin. Erittiginiz jelatini de bu karisima ekleyin. Sütün içine bögürtlen likörünü ve surubunu koyup karistirin.
Pandispanyayi bögürtlen suruplu ve likörlü süt ile islatin. Pandispanyalarin arasina bögürtlen püreli krem peyniri yayin. Pastayi bu sekilde 3 saat buzdolabinda bekletin. Kremasi donmus pastanin üzerine kalan bögürtlenleri siralayin. Üzerine pudra sekeri serpip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder