7 Nisan 2010 Çarşamba

Kekikli Soganli Kuzu Kebabi - Yemek Tarifi

Kekikli Soganli Kuzu Kebabi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
500 gr. kuzu kusbasi
6 yemek kasigi zeytinyagi
4 adet çarliston biber
4 adet sivribiber
3 adet domates
20 adet arpacik sogan
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi salça
1 yemek kasigi kekik
1 tatli kasigi kirmizibiber
tuz - karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Kabugu soyulmus 2 adet domatesi küp küp dograyiniz. Çarliston ve sivribiberleri ayiklayip - dograyiniz. 4 yemek kasigi zeytinyagini bir tencerede kizdirip etleri kavurunuz. Etler rengini alip - suyunu çekince -soganlari ekleyip - pembelesinceye kadar kavurunuz. Dogranmis biberleri ekleyip - sote ediniz. Un ve salçayi ekleyip - kokusu gidene kadar pisiriniz. Sicak suyu - dogranmis domatesleri - kirmizibiberi - kekiginin yarisini - tuz ve karabiberi ekleyip - etler yumusayincaya kadar kaynatiniz. Kalan 1 adet domatesi dilimleyiniz. Bir tavada 2 yemek kasigi zeytinyagini kizdirip -domates dilimlerini ve kekigin kalan yarisini birlikte sote ediniz. Servis tabagina aldiginiz kekikli soganli kuzu kebabini - kizarmis kekikli domatesler ile süsleyip sicak olarak servis ediniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder