8 Nisan 2010 Perşembe

Böğürtlenli Tart


BÖĞÜRTLENLİ TART:
Yazdan kalma derin donducudan çıkan böğürtlenler tartla değerlendi.
Trat Hamuru: 125 gr margarin (veya tereyağı)
                      1 çay bardağı toz şeker
                       2 su bardağı un
Hamur yoğrulur. minik tart kalıplarına yerleştirilir. (ben çiçek şeklinde kaseleri ters çevrip hamuru kapladım . hamur kaseden aşağı 2cm aşağı  indi 3 adet büyük tart hamuru elde ettim.)
170c de pişirilr. fırın telinin üstüne dizilne tart kalıpları pişmede süre kısaltıyor.

Kreması: 1,5 su bardağı süt   1 çorba kaşığı un   1 ymurta sarısı , 1 küçük çay bardağı şeker
               iyice çırpılıp sürekli karıştırılarak pişirilir. soğuması beklenir.
Peltesi; meyveler bir yavaya konur 2 çorba kaşığı kadar şeker serpilir.( şeker , meyvenin şeker oranına göre ayarlanır)
1 çay bardağı su eklenip 1 dolu çorba kaşığı nişasta eklenerek pişirilir.

Tartların içine soğuyan krema doldurlur. pelte beklenemez hemen katı durma geçer. krema soğuyup tart kalıplarına konduktan sonra pelte hazırlanır.tartın  en üstene dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder