8 Nisan 2010 Perşembe

BORANİ

















Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tozbiber
2 diş sarımsak
Yapılışı
Yumurtayı bir kaba kırıp çırpın. Suyu ve tuzunu ekleyin. Alabildiği kadar unla orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Hamuru 2 bezeye ayırıp 10 dakika dinlendirin. Mantı hamuru inceliğinde açın hamurları kuruması için bir beze serin. Kuruduktan sonra hamurları oklava kalınlığında şeritlere ayırın üçgen parçalar kesin.















Kesdiğiniz hamurları temiz bir beze serip kurumasını sağlayın. Yiyeceğiniz kadarını tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın. Tereyağda biberi kızdırıp üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder