8 Nisan 2010 Perşembe

Pastırmalı Kuru Fasulye



Malzemeler :
1 su bardağı kuru fasulye
2 adet sogan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
200 gr. pastırma
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
1çay kaşığı toz şeker

Yapılışı :
Kuru fasulyeler bir gece önceden ılık tuzlu suya konularak bekletilir. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su eklenip diriliğini kaybedinceye kadar haşlanır. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğan, sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Domates ve biber salçası eklenip karıştırılır. Üzerine suyu süzülen fasulyeler eklenir ve üzerine çıkacak kadar su eklenir, kaynamaya bırakılır. Bir tavaya tereyağı alınıp eritilir ve pastırmalar eklenip bir süre kavrulur sonra kaynamakta olan tencereye eklenir. Yemeğin tuzu ayarlanıp, şeker atılır ve bir süre daha pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder