7 Nisan 2010 Çarşamba

BÜLBÜL KONAĞI


Sayfamı ilk açtığım günlerde bir iftar davetine giderken yapıp yanımda götürdüğüm
Bülbül konağını o günlerde zaten sayfamda yayınlamıştım. Ama Ye#15 etkinliği için
ilgilenenler olur diye aynı resimleri ve tarifi tekrar yazıyorum. Hem görüntüsü güzel, hem kolay hem lezzetli bir tatlı. Afiyet olsun...
Malzemeler;
Hamur için,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı yoğurt,
3yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı toz badem,
1/2 paket oda sıcaklığında tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un.
Şerbeti için;
5 su bardağı su,
4 su bardağı toz şeker,
1-2 damla limon
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti kaynatarak bir kenarda ılınmaya bırakalım. Hamur malzemelerinin tümünü yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 2 cm kalınlığında merdane ile açarak bardak veya varsa yuvarlak kurabiye kalıbı ile keselim. Kestiğimiz hamurların yarısının ortalarını şişe kapağı yada küçük boyuttaki aynı model kurabiye kalıbı ile kesip çıkaralım. ( kestiğimiz bu hamurları tekrar birleştirerek açabiliriz. ) Ortası delik olan hamur üste gelecek şekilde iki hamur parçasını üst üste koyup ortalarına yarım ceviz koyalım.( ben bazılarının ortasını şerbetledikten sonra krem şanti doldurmak üzere boş bıraktım). Hamurlara yumurta sarısı sürdükten sonra 180' deönceden ısıtılmış fırında kızartalım. Yaklaşık 20-25 dakika. Hamurlar henüz sıcakken ılık şerbeti döküp dinlendirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder