8 Nisan 2010 Perşembe

BURMA BOREK









Malzemeler.
2 yumurta
2 bardak ilik su
1 paket tek kullanimlik kuru maya
1 cay bardagi sivi yag ,tuz aldigi kadar un
Ici icin beyaz peynir,200 gr eritilmis margarin
Hazirlanisi.
Bir kabin icine ilik su,sivi yag ,1 yumurta,maya,tuz,karistirilir .Karisima un ilave edilir kulak memesi kivami yogurulur uzeri kapatilir 30 dakika mayalanmaya birakilir.
Margarin eritilir sogutulur ,beyaz peynir ufalanir.Mayalanan hamur 5 bezeye ayrilir un ve nisasta serpilerek oklava ile ince acilir.Acilan yufkanin uzerine eritilmis yag gezdirilir,peynir serpilir.Tek tek diger yufkalarda acilir ust uste ayni islem yapilir.5 kat olan yufka rulo sarilir el ile uzatilir ve ortadan ikiye kesilir.Kesilen rulo tekrar el yardimi ile uzatilir ve ters yonde kivrilir 2 parmak genisliginde kesilir.Yaglanmis tepsiye dizilien burmalarin uzerine yumurta sarisi,susam surulur onceden isitilmis 180c firinda pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder