8 Nisan 2010 Perşembe

İŞKEMBE ÇORBASI
















Malzemeler
1 kilo kuzu işkembe
2 yemek kaşığ un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
8-10 bardak su
ayrıca
sarımsak
sirke
tozbiber
sıvıyağ
Yapılışı
İşkembeyi yıkayıp, bir avuç tuzla tuzlayıp iç içe geçirip 1-2 saat böyle bırakın. Sonra bıçakla iyice kazıyıp bol su ile yıkayın. 8-10 bardak su ile düdüklü tencerede iyice haşlayın. Soğuyunca işkembeyi ince ince kıyın. Bir tencerede yağ ile unu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıyılmış işkembe ve haşlama suyunu koyup 2-3 taşım daha kaynatın. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin. Sarımsaklı sirke ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder