7 Nisan 2010 Çarşamba

BÜRYAN PİLAVI
















Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
4 adet tavuk baget
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
Tavukların üzerini geçecek kadar su ekleyip tuzlu suda haşlayın. Tereyağını eritin. Erimiş tereyağında yemeklik doğranmış soğanları soteleyin. 20 dakika sıcak tuzlu suda beklemiş pirinçleri yıkayıp süzün. Kavrulmakta olan soğanlara pirinçleri ekleyin. Pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Tuzunu ve baharatlarını katın. Pirinci teflon bir tepsiye yayın. Üzerine haşlanmış tavukları yerleştirin. 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu üzerine dökün. Isınmış fırında pirinçler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder