5 Nisan 2010 Pazartesi

CAĞ KEBABI

Kısa süren Of (Trabzon) gezimin ilk durağı Meziyet hanımın baba ocağıydı..Kuzenim o gün cağ kebabı yemek için davetliydi,bende davetsiz misafir olarak onlara katıldım :) ama sağolsunlar ev sahibi ve diğer konuklar bunu bana hiç hissettirmediler...Erhan beyin (kendisi Erzurum lu) öncülüğünde kuzu etleri önce inceltilip sonra soğan,tuz,karabiber terbiyesi ile tatlandırılıp özel hazırlanmış şişe geçirildi ve odun ateşindeki yerini aldı ...Ev sahibi Celal beye ve Meziyet hanıma samimi ev sahipliği için çok teşekkür ediyorum..Kebabı hazırlayan ve pişirenlere ayrıca tşk ler... Kebap hazırlanma aşamasında...
Ocaktaki yerini alıp pişmeye başlıyor....
Sırayla pişiriliyor,Celal bey,İsmail abim,Hüsnü bey....
Artık nefis kokularını etrafa yayarak piştim artık diyor kebap :)
Özel bıçağı ile dilimlenip tabaklardaki yerini alıyor...
Savcı bey pişirdiği cağ kebabının tadına bakıyor :) ....Erzurum'dan gelen lavaş eşliğinde nefisss cağ kebabı yenmeye hazır....
Meziyet hanımın yaptığı nefisss baklava...
Tekrar tşkler Meziyet hanım hele imkansızlıklar içinde çay demlemeniz unutulmaz anlar içindeki yerini aldı :)....
Gün bitti artık eve dönüş saati geldi,herkes tıka basa doymuş,üzerine çayını,sodasını içmiş ve mutlu bir şekilde merdivenlerde veda pozu veriyor....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder