1,5 yıldır beklediğim tart kalıbıma nihayet kavuştum..))
Ebru'cuğumun arkadaşı Amerika'dan buralara benim için taşıdı..))Kendisine buradan çokkkk teşekkür ediyorum ve tartımın tarifine geçiyorum..))
Tartın tarifi yine doğaçlama olmuştur arkadaşlar..Hepimizin damak tadı doğrultusunda ortaya çıkmıştır..Yarısını sabah iş arkadaşlarıma getirdim..Birlikte tadına bakıp yorumlar yaptık..Kısaca çok beğendik..))Umarım sizlerde deneyip memnun kalırsınız..
Fotoğraflar gece çekildiği için görüntüler karanlık çıkmıştır..(
Malzemeler (hamuru)
50 gr soğuk tereyağ
minicik tuz
3 yemek kaşığı soğuk su
1 su bardağı un (ele yapışırsa ilave edilecek.)
Hamur hazırlanıp yağlı kağıt üzerinde açılıp tart kalıbına yayılır.
Üzeri için
2 yumurta
1 yemek kaşığı (30 gr) yumuşak tereyağ
1 su bardağı şeker
2 adet portakal kabuğu rendesi
2 adet portakalın suyu ve posası
1 tatlı kaşığı un
Hepsi mikserle çırpılıp hamurun üzerine dökülür.
175 c de ki ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir.
Tepesi için
1 paket Ülker bitter
1 küçük portakalın suyu
Benmari usulü portakal suyu ile çikolata eritilip
soğumuş tartın üzerine yayılır..
Afiyetler olsun sizlere..))
Not:Tartın hamurunu özellikle çok ince yaptım..
Sizler denemek isterseniz hamurun ölçülerini biraz artırabilirsiniz..)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder