8 Nisan 2010 Perşembe

ÇATALKUYRUK


Şimdi bazılarınız başlığı okuyunca bir balık tarifi bekleyeceksiniz. Ama ben bir hamur kızartması tarifi vereceğim. Tarif Sevgili Didem'e ait. Oda anneciğinden öğrenmiş. Bazı evlerde Pişi, bazı evlerde hamur kızartması, bazı evlerde pantolon hamur denen bu kahvaltılık gevrek hamurlara, Didem'ler Çatalkuyruk dedikleri için bende başlık olarak öyle yazdım. Artık siz ne derseniz deyin. Hafta sonu kahvaltılarında mükemmel bir eşlikçi. Üstelik kolaydan da öte.

Malzemeler;

* 2 yumurta,

*4 çorba kaşığı yoğurt,

*1 çay bardağı sıvıyağ,

*1 çay kaşığı karbonat ( yarım çay bardağı suyun içinde eritilecek)

* Aldığı kadar un

* Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

1. Tüm malzemeyi karıştırarak hamur hazırlanır.( Ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında olmalı )

2. Hamur oklava ile açılır. Yufka gibi ince olmamalı ama çok da kalın olmamalı.

3. Hamurdan isteseniz bıçakla, kare, dikdörgen veya benim yaptığım gibi pantolon şekli, isterseniz bardakla yuvarlak şekil, yada bildiğiniz başkaca bir yöntem varsa o şekilde parçalar kesin.

4. Kızgın yağa atarak, arkalı, önlü kızartın.

5. Dilerseniz kızartma esnasında tuz atabilirsiniz. Veya benim yaptığım gibi tuz atmayarak, reçellerin, balın veya benzeri tatlı kahvaltılıkların yanında eşlikçi olarak yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder