8 Nisan 2010 Perşembe

YILBAŞI KURABİYESİ
















Malzemeler
125 gr yumuşak margarin
2 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tane vanilya
1 tüp dr oetker limon aroması
un
ayrıca
dr oetker süsleme glazürü
boncuk
Yapılışı
İyice yumuşamış margarinle pudra şekerini elinizle iyice yoğurun. Yumurta ve diğer malzemeleride ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Hamuru merdaneyle düz bir zeminde 1 cm inceliğinde açın. Kalıplarla şekiller çıkarıp yağlanmış tepsiye dizin. Sıcak fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Üzeri beyaz kalıcak. Soğuduktan sonra dr oetker süsleme glazürü ve boncukla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder