8 Nisan 2010 Perşembe

LİMONLU DONDURMALI PASTA
















Malzemeler
keki için
2 tane yumurta
2 kahve fincanı tozşeker
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı kakao
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı mısır nişastası
üzeri için
2 paket limonlu dondurma
1 poşet kremşanti
3 su bardağı süt
ayrıca
1 paket meyve sosu
2 çay bardağı su
kayısı
hindistan ceviz
Yapılışı
Keki için yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin. Tepsiye döküp pişirin. Limonlu dondurmaları sütle birlikte çırpın. Kremşantiyide sütle çırpın. İkisini birbirine karıştırın. Keki streç film serdiğiniz bir kaba alın. Dondurmalı karışımı üzerine dökün. Streç filmle kaplayın. Buzlukta bir gece bekletin. Tarifine göre hazırladığınız meyve sosu, kayısı ve hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder