8 Nisan 2010 Perşembe

ÇERKEZ TAVUĞU
















Malzemeler
1 bütün tavuk
3-4 dilim ekmek içi
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
ayrıca
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Yapılışı
1 bütün tavuğu tuzlu suda haşlayın. Tavuğu elinizle ince ince tiftikleyin. Ufalanmış ekmeği, dövülmüş sarımsağı ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. İstediğiniz kıvama gelinceye kadar bir iki kepçe tavuk suyu katın. Çerkez tavuğunu servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış kırmızıbiberli yağı gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder