8 Nisan 2010 Perşembe

TAVUKLU ÇİN MAKARNASI
















Malzemeler
1 paket çin makarnası (noodle)
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4 diş sarımsak
1 adet soğan
2 adet kemiksik tavuk butu
1 kahve fincanı soya sosu
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
3 adet patlican
6-7 adet mantar
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Teflon tavaya sıvıyağı koyup kızdırın. Tavuk etlerini soteleyin. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyin. Küp küp doğranmış patlicanları ekleyin. Biraz iri doğranmış biberleri ekleyin. Mantarları dörde bölüp ilave edin. Sarımsakları ince ince kıyıp ekleyin. Hepsini pişirin. En son soya sosunu ekleyip biraz daha pişirin. Kırmızı tozbiber ekleyin. Makarnaya tavuklu karışımı ekleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder