7 Nisan 2010 Çarşamba

CEVİZ DOLGULU KURABİYELER

MALZEMELER
  • 1 PK MARGARİN
  • 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
  • 1 YUMURTA (BEYAZI İÇ MALZEMESİNE KULLANILACAK)
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 1 TATLI KAŞIĞI YOĞURT
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMELERİ

  • 1 SU BARD DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • 1 SU BARD HİNDİSTAN CEVİZİ
  • 1 YUMURTA BEYAZI
  • TOZ ŞEKER

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİYLE YUMUŞAK KIVAMLI ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR. ÖTE YANDA İÇ MALZEMESİDE YOĞRULUR. HAMURDAN CEVİZDEN AZ BÜYÜK TOPLAR KOPARILIR VE AÇILIR. İÇ MALZEMESİNDEN KOYUP KAPATILIR. 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: ŞEKLİNİ VERİRKEN ÇOK UĞRAŞMAK İSTEMEYENLER BÜYÜK BİR HAMUR AÇARAK DİKDÖRTGEN KESİP İÇ MALZEMEDEN KOYUP KAPATABİLİRLER. BEN İKİ ŞEKİLDE YAPTIM...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder