8 Nisan 2010 Perşembe

CEVİZLİ KURABİYE


Gevrek ve ağızda dağılan bir kurabiye tarifi. Yine tarif defterime yıllarca önce kayıt edilmiş değiştirdiğim tek nokta şekli oldu. tarif defterimde elinizle yuvarlayın diyordu ben ise merdane ile 1 cm kalınlığında açıp, yuvarlak kurabiye kalıbı ile kestim.
Malzemeler;
*125 gram tereyağı yada margarin ( Ben mümkün olduğunca tereyağı kullanmaya ve çok zorunlu olmadıkça margarini eve sokmamaya çalışıyorum )
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1/2 çay bardağı süt,
*1 yumurta,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*1/2 su bardağı ince dövülmüş ceviz,
*3 su bardağı un.
Hazırlanışı;
1.Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun.
2.Hamuru yarım saat üstü örtülü dinlendirin.
3.Dinlenen hamuru merdane ile 1/2 cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.
4.Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 15-20 dk kadar pişirin.
5. Fırından çıkarıp iyice soğuttuğunuz kurabiyelerin üstüne pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder