6 Nisan 2010 Salı

Cevizli Peynirli Erişte

Cevizli Peynirli Erişte

TuzBiber dergisin de yayınlanan bir başka tarifim de cevizli peynirli erişte oldu.Eşimin babaannesinin köyden gönderdiği erişteleri bu şekilde değerlendirdim.. Aslında çok bilindik bir tarif,denemek isteyenler için;

Malzemeler
- 2 su bardağı erişte
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı ceviz (irice kırılmış)
- 50 gr. Beyaz peynir
- Tuz

Hazırlanışı:

1- Erişteleri bol suda ( çok az tuz ekleyin) haşlayın.
2- Suyunu süzüp hemen üzerine tereyağını ekleyip harmanlayın.
3- Tereyağı eridikten sonra servis tabağına alın.Çatalla ezdiğiniz beyaz peyniri ekleyin.
4- İrice parçalanan ceviz tanelerini makarnanın üzerine serpip sıcak olarak ikram edin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder