1 Nisan 2010 Perşembe

CEVİZLİ ŞERBETLİ TATLI



MALZEMELER
1 paket tereyağı (250 gr)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 sb ceviz içi
1 çay kaşığı kadar tuz
1 limon kabuğu rendesi
kabartma tozu
aldığı kadar un (4 sb kadar)

Şerbeti için;
4 sb su
4 sb şeker
yarım limon

YAPILIŞI
En başta şerbetimizi hazırlayıp bir kenara koyup fırınında derecesini hazırlayıp hamurunu yapmaya başlayabiliriz ki o da şöyle; Un ve kabartma tozu hariç diğer bütün malzemeleri iyice yoğurup yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yapıp ceviz büyüklüğünde toplar alıp rendenin üstünde azıcık açtırıp tepsiye dizip önceden ısıtılmış 175 derecede pişiriyoruz. Çıkardıktan sonra biraz sıcaklığını aldıktan sonra şerbetide üzerine döküp arada ters düz yapmayıda unutmuyoruz tabikiyle;) tatlımız bu kadarcık, çok basit bi okadarda lezzetli bir tatlı, iftar sofralarınada çok yakışır kendisi, tavsiye edilir;)
Afiyet olsun....

Hepimize Hayırlı Ramazanlar arkadaşlar......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder