8 Nisan 2010 Perşembe

CEVIZLI TAHINLI ..CEVIZLI HASHASLI ..ACMA






















MALZEMELER.

Bir cay bardagi siviyag

Bir su bardagi sut

Bir cay bardagi su
Bir paket maya,tuz
Aldigi kadar un
Oda isisi 100 gr margarin
Tahin,ceviz,sivi yagda ezilmis hashas

HAZIRLANISI
Hamur malzemeleri bir kaba alinir iyice yogrulur uzeri ortulur 1 saat kabarmasi icin beklenir
Bir tabaga tahin ve cekilmis ceviz konur.
Diger bir tabaga hashas az siviyag ,ceviz karistirilir.
Kabaran hamurdan bezeler hazirlanir merdane ile tabak kadar acilir.
Acilan hamurun uzerine oda isisi margarin surulur tahin ve ceviz karisimi surulur rulo sarilir
ve ters yone kivirip acma sekli verilir.
Diger bezelerde ayni hazirlanir hashasli ve tahinli ben yarisini tahin yarisini hashasli hazirladim.
Acmalar firin tepsisine dizilir 20 dk tepsi mayasi icin beklenir uzerine yumurta sarisi ve susam surulur.170c isitilmis firinda pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder