6 Nisan 2010 Salı

CEZERYE

Bu tarifte P.D.Ç.S.E ne evsahipliği yapan Zeynep'e gönderiyorum,kolay gelsin arkadaşım:) MALZEME:
1 su.bar.şeker
2 orta boy havuç
1 su.bar.su
2 yem.kaş.margarin
1 çay.bar.fındık veya ceviz(dövülmüş)
1 paket pötibör büsküvi
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
hindistan cevizi,fındık,meyva şekerlemesi,badem(arzuya göre)
YAPILIŞI:
Havuçlar rendelenir,şeker ve su ile birlikte macun kıvamına gelene dek pişirilir(harlı olmayan ateşte)ateşten alınır,içine büsküviler kırılır,yağ,fındık ilave edilir,karıştırılır.Elle dokunulacak kıvama gelince minik toplar yapılıp,istenilen malzeme ile süslenir,kürdan batırılıp servis yapılır...
Ben birgün önceden yaptım,dinlenince çok güzel oldu...mmm kaç tane yediğinizi anlayamıyosunuz bile:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder