Malzemeler
- 1 Litre süt
- 10 çorba kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 1/2 paket vanilin
Üzeri için:
- Hazır Çikolata sos
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
1- Süt,irmik,tozşeker ve tereyağını tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar çırpın.
2- Kaynayan irmik tatlısını kenara alıp içine vanilini ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
3- Hafif ıslatılmış cam kaselere tatlıyı boşaltın.Ilınınca buzdolabında 1 saat dinlendirin.
4- Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp pişirin.
5- Çikolata sosu soğuyunca irmik tatlısının üzerine dökün.Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.
Afiyet olsun..
Kaynak:İrmik tatlısının tarifi,İrmik paketinin arkasından alınmıştır.
İlgili Linkler:
Bisküvili İrmik tatlısı
İrmik tatlısı
6 Nisan 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder