6 Nisan 2010 Salı

Ekmek Tatlısı

Trabzon'dan arabası ile gelen bir dostumuz, gelirken anneciğe ekmek getirmiş.(her gelişinde hiç şaşmaz zaten..)Bugünde,annecik balık pişirince,tatlı olarak ekmek tatlısı aklına gelmiş..Kolay ve onlara göre nefis tatlıdır ekmek ve pide tatlıları..)Pide tatlısını da ramazanda artan pideleri dondurucuda saklayıp yapar..Trabzon'da çocukluğumdan beri yapılır bu tatlı çeşidi..Sanırım anneciğin çocukluğunda da sıklıkla yapılırmış..

Bu tür ekmekler, tok olduğundan süte girince hemen yumuşamıyorlar..Haliyle şerbete girip çıkınca da kıtırlıklarını günler geçtiği halde koruyorlar..))Sizlerde şerbetli tatlıları seviyorsanız,gönül rahatlığı ile tavsiye ederiz hanımlar..Bu ekmeği Vakfıkebir ekmeği satan fırınlardan temin edebilirsiniz..)
Benim hiç aram olmaz..Her zaman olduğu gibi şerbetsizler tercihimdir..))
1
Malzemeler
Vakfıkebir ekmeği
3 yumurta
1 su bardağı süt
kızartmak için sıvıyağ

Şerbeti için:Şeker,su
2
Hazırlanışı
Yumurtalar ve süt çırpılır.
Ekmekler yumurtalı süte batırılıp kızartılır.
Sıcak sıcak tavadan alınıp şerbete atılır.Sonrada afiyetle yenilir..)
4
Mevlit için bir dostumuza yapıldı..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder