8 Nisan 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI ÇANAK KURABİYE

















Malzemeler
yarım paket margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 tane kabartma tozu
alabildiği kadar un
ayrıca
1 paket bitter çikolata
renkli şekerler
Yapılışı
İyice yumuşamış margarinle pudra şekerini elinizle iyice yoğurun. Diğer malzemeleride ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Ortasına parmağınızı batırıp biraz çanak şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında hafif pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Bitteri benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyelerin ortasına bitter çikolatadan koyun. Renkli şekerlerden serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder