8 Nisan 2010 Perşembe

TAVADA SU BÖREĞİ















Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
150 gr kaşar peyniri
yarım demet maydanoz
100 gr tereyağ
Yapılışı
Yumurtaları hamur yoğurma kabına kırın. Su ve tuz ile birlikte çırpın. Alabildiği kadar un ilavesiyle orta sertlikte bir hamur yapın. 10 bezeye ayırıp 10 dakika dinlendirin. Bezeleri açabildiğiniz kadar ince açın. Tavanın en altına koyacağınız yufkayı haşlamadan yağladığınız tavaya yayın. Tereyağı eritin. Kaşar peynirini rendeleyip maydanozla karıştırın. Daha sonra açtığınız yufkaları kaynar tuzlu suya atın. 1 dakika haşlayıp kevgirle soğuk suya alın. Soğuk sudan elinizle süzerek alıp tavaya yayın. Aralarına tereyağ gezdirin. 5 yufka bitinceye kadar bu işleme devam edin. Arasına iç malzemeyi koyun. Diğer yufkalarıda haşlayıp soğuk sudan geçirip tavaya yayın. Aralarına tereyağ gezdirin. Haşlanmamış bir yufkayı üzerine kapatın. En üste kalan yağı bolca dökün. Tavada böreği çevirerek ve arkalı önlü pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder