8 Nisan 2010 Perşembe

Tahinli Kurabiye

Kışın özellikle kahvaltıda tahin pekmezi çok sevmeme rağmen kurabiye içinde hiç denememiştim. Lezzet Dergisinde tarifi görünce tadını merak ettim ve ağızda dağılan nefis kurabiyeler çıktı ortaya. Sırada tahinli kek var bakalım onu da bu kadar çok beğenecek miyim?

Tarifi 54. porselen demlik çay etkinliğine gönderiyorum.


Gereken Malzemeler:


  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine: susam

Yapılışı:

  • Yumurtanın sarısı ile akını ayırın.
  • Yumurta sarısı, şeker , rendelenmiş portakal kabuğu, sıvı yağ, tahin,un, kabartma tozu ve susam ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Önce yumurta akına sonrada susama bulayıp tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.




  • Pişen kurabiyeler soğumadan tepsiden almayın dağılabilir.
  • Soğuyuncaya kadar tepsinin sıcaklığında da pişeceği için kurabiyeler çok fazla kızarmadan fırından çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder