7 Nisan 2010 Çarşamba

ÇİKOLATALI MİNİK KEKLER


Sevgili dostlarım, bildiğiniz gibi evde iki afacanım var. Ve kime çekmişler bilmem ama kek ve kurabiyeye bayılıyorlar. (Anneleri de hiç sevmez ama, neysee...) Hele bir de bol kakaolu ve çikolatalı olursa, Allaaaaaaah değmeyin keyfimize. Uzun zamandır, malum ramazan dolayısı ile tatlılarla pek fazla uğraştığımızdan kuzucuklarıma kek yapamamıştım. Bu akşam ofisten biraz erken dönmem fırsat olduda, aşağıdaki kek de midelerimize konuk oldu.
Malzemeler;
* 2 yumurta,
*1 su bardağı toz şeker,
* 200 ml krema,
*1/2 su bardağı erimiş tereyağı,
*1/2 su bardağı oda sıcaklığında süt,
*4 çorba kaşığı kakao ( Yaklaşık 50 gr )
*1 paket kabartma tozu,
*1,5 su bardağı un
*1 su bardağı damla çikolata
*Arzuya göre üstüne dökmek için hazır çikolata sos ve toz antep fıstığı.
Hazırlanışı;
1. Yumurta ile toz şeker, rengi beyazlaşıncaya kadar mikser yardımı ile çırpılır.
2. Krema ilave edilerek, 3-5 dakika daha çırpılır.
3. Süt, tereyağ ilave edilerek biraz daha çırpılır.
4. Un ve kabartma tozu elenerek karışıma ilave edilir ve çırpmaya devam edilir. Bu karışıma kakao da eklenir. karışım koyu bir krema kıvamına gelince damla çikolatalarda ilave edilir. Bir kaşık yardımıile karıştırılır.
5. Malzeme, küçük kek kalıplarına paylaştırılarak 180' de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediği kontrol edilir. Eğer kek kürdana yapışmıyor ise pişmişdemektir.
6. Fırından çıkarılan minik kekler, soğuduktan sonra kalıplardan çıkarılır. Arzuya göre üstüne çikolata sos ve tüz antep fıstığı dökebilirsiniz. Keki istediğiniz her türlü kalıpla yapabilirsiniz. Küçük kek kalıpları ile 14 adet çıkıyor.
Afiyet Olsun...........................................

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder