6 Nisan 2010 Salı

Çilek soslu irmik tatlısı

malzemeler:
1 litre süt
9 çorba kaşığı irmik
9 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Çilekli sos için :
Yarım kg çilek
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta+1 su bardağı su
yapılışı:
Süt,irmik,şeker,sulandırılmış nişasta ve yağ bir tencereye koyulur.Orta ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır.Koyulaşana kadar pişirilir.Önceden ıslatılmış bir borcama karışım dökülür.Diğer yandan çilekler 1 su bardağı suyla pişirilir.Üzerine 1 su bardağı toz şeker eklenir.Bir su bardağı suda eritilen 1 yemek kaşığı nişasta da eklenerek koyulaşana kadar pişirilir.Belenderdan geçririlip irmik tatlısının üstüne dökülür.Buzdolabında soğutulup servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder