6 Nisan 2010 Salı

İÇİ DIŞI ÇİKOLATA ŞELALESİ VİŞNELİ GANAJ PASTA







ÇİKOLATALI GANAJ
1 pk krema
350 gr sütlü kuvertür ( parçalara bölünmüş)
Krema kaynama noktasına getirilir ve bu esneda içine çikolatalar atılıp karıştırılarak eritilir soğutulur ( en az 2-4 saat bekletilir !!!! )

3 katlı kakaolu hazır pandispanya ( veya kendi yaptığınız pandispanya 3'e bölünür)
vişne taneleri
kırık çikolata veya damla

Kek tatlandırılmış vişne suyuyla fırça yardımıyla nemlendirilir.
her kat arasına bol ganaj sürüp üzerine vişne çikolata parçası gezdirilir
en üzerine tekrar ganaj sürülür
en son işlem olarak hazırladığınız çikolata duvarı etrafına kuşak gibi sarılıp bekletilir (dolapta )

ÇİKOLATA BANDI DUVARI İÇİN
Yağlı pişirme kağıdını önce pasta çevresi ve pasta yüksekliği kadar kesin.
içine çikolatayı 2 dakika arayla 3 kat ince sürüp hemen pastanın etrafına dolayın.
Servisten önce dikkatlice çikolata batını çıkarın... servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.

DİĞER DENEME BURADA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder