5 Nisan 2010 Pazartesi

Çilek Soslu Muhallebi

Çilek Soslu Muhallebi

Özgür'e öğlen muhallebi yaptım,ama muhallebi miktarını biraz abartınca eşime'de çilekli sos yapıp ikram ettim.Pek severek yediler :)

Malzemeler
3 Kişilik

- 2.5 su bardağı süt
- 30 gr. pirinç unu (tek kullanımlık paket)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya

Çilekli sos için:
- 10 adet çilek
- 1 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:
1- Soğuk sütü ,pirinç unu'nu ve toz şekeri tenceye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar çırpıcı ile karıştırın.
2- Kaynadıktan sonra vanilyayı ilave edin ve ocağın altını kapatın.
3- Kaselere muhallebinin servisini yapın.Soğumaya bırakın.
4- Diğer tarafta çileklerin saplarını ayıklayıp yıkayın.Üzerine toz şekeri serpip, blendır ile iyice ezin.
5- Soğuyan muhallebinin üzerine çilekli sosu ekleyip servis edin.(isterseniz buzdolabında yarım saat daha soğutun.)

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder