5 Nisan 2010 Pazartesi

Çilek Soslu Parfe

Çilekli Parfe

Bu parfe 3 gün önce hazırlandı ve severek tüketildi.Slikon kek kalıbı yoksa ,herhangi bir kalıbı strech film ile kaplayıp parfeyi bu şekilde soğutabilirsiniz.
14 Şubat Sevgililer Günü için de hafif bir tatlı olan bu parfeyi sevdiklerinize hazırlayıp ikram edebilirsiniz.

Malzemeler
- 500 gr çilek
- 1 poşet Krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı sıvı krema
- Yarım çay bardağı toz şeker

Çilekli Sos İçin:
- 8-9 tane çilek
- 1 çay bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı:
1- Çilekleri yıkayıp kurulayın.Çilekleri blenderda püre haline getirin.
2- Çırpma kabında krem şantiyi 2-3 dakika çırpın.
3- Başka bir kabın içinde sıvı kremayı ve toz şekeri 5-6 dakika çırpın.Üzerine çilek püresini ekleyin.
4- Karışımı kalpli silikon kalıplarının içine boşaltıp,derin dondurucuda 4-5 saat dondurun.
5- Bu arada çilek sos için,kalan çilekleri ve pudra şekerini blenderdan geçirin.
6- Buzdolabından çıkarttığınız parfeyi tabağa alıp üzerine çilek sostan dökerek servis yapın..

Afiyet Olsun...

İlgili Linkler:
Çilekli Parfe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder