6 Nisan 2010 Salı

ÇİLEKLİ- KARAMELİZE KREP (nUnU mArKa)















ÇİLEKLİ KARAMELİZE KREPLER


-2 yk bal veya üzüm pekmezi

-dilediğiniz kadar çilek (ben bal kullanıyorum çilek tercihimde)

-teflon tavada 2 kaşık bal veya pekmez, öncelikle biraz yakmadan ! karamelize edilir,

-içine ayıklanmış ortadan ikiye bölünmüş çilekler ilave edilir,

-bir iki dakika meyveler çok ölmeden karıştırılıp, altı kapatılıp soğutulur.
KREP

1.5 sb süt, 1 çay fincanı un, minicik tuz, 1 iri yumurta ( blanderdan geçirilir )
küçük teflon tavada, 10 adet çıkıyor.
- Önceden hazırlanan kreplerin arasına veya üzerine , hazırladığınız karamelize çilek paylaştırılıp dilediğiniz gibi servis yapılır.
afiyetler olsun.
Özellikle kış aylarındayken, elimde kalan pekmez ve balları sizinle, kek yaparak, krep yaparak ve diğer yerlerde kullanarak değerlendirmiştim.
Bazen çocuklara bal- pekmez yedirmek imkansızlaşır. Onlara süt ve kek türü yiyecek-içecekler hazırlıyarak pekmezin büyümelerine olan katkısını artırmış olabilirsiniz.
Hepinize sevgilerimle....
(Diğer krepleride paylaşacağım..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder