6 Nisan 2010 Salı

FASÜLYE KIZARTMASI

Malzemeler,
Yarım kilo fasülye
2 kaşık un (isterseniz mısır unu)
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı;
Fasülyelerin uçları kesilir,yıkanır,derin bir tencerede yumuşayana kadar haşlanır,pişince suyu süzülür.Düz bir tabağa un ve tuz konur,fasülyeler una bulanır(balık unlar gibi), 2-3 kaşık kızaratacağınız  tavaya  sıvıyağ gezdirilir ,kızınca fasülyeler dizilir arkalı önlü kızartılır..Üzerine yoğurt ,domates sosu v.s. dökmüyoruz,bu şekilde servis ediliyor..
Tavsiye ederim çok güzel oluyor,Fasülye yemeği yemeyen çocuğunuz varsa bi de böyle deneyin..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder