6 Nisan 2010 Salı

HAŞHAŞLI GÜL ÇÖREK

Atmaya kıyamadığım :) ilk pasta kalıbımda haşhaşlı çörek yaptım....
MALZEME:
1 çay.bar süt
1 çay.bar.sıvıyağ
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
1 tat.kaş şeker
tuz
İÇ MALZEMESİ:
haş haş
sıvıyağ
ceviz
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
sarı tane haşhaş
YAPILIŞI:
Yaş maya, yarım çay bar ılık su ve şekerle karıştırılır, bardak ılık su dolu bir kaseye oturtulur ve mayanın kabarması beklenir...
Un bir kaseye alınır içine maya tuz,sıvıyağ ve süt koyulup hamur yapılır,ılık bir yerde üzeri kapatılıp bir saat mayalandırılır...
Mayalanan hamur bezelere ayrılır,bezeler hazır yufka kalınlığında açılıp içine haşhaş,sıvıyağ sürülür ceviz serpilir,aralarına iç malzemesi sürülerek 3 kat yufka elde edilir,rulo yapılarak yağlanmış tepsinin içine bastırılarak yerleştirilir...
Kalan hamurdan yufkalar açılır iç malzemesi sürülür,rulo yapılır 3 cm kalınlığında kesilerek dik olarak kalıba yerleştirilir..Üzerine yumurta sarısı sürülüp, tane haşhaş serpilir 20 dak bekletilir,ılık fırına verilip, kızara dek pişirilir,ılık servis yapılır.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder