5 Nisan 2010 Pazartesi

Damla Çikolatalı Fındıklı Bisküvi



Malzemeler:
  • 125 gr. tereyağ
  • 1 çay bardağı + bir yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı buğday nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta
  • Birkaç damla limon suyu
  • Bir avuç damla çikolata
  • Bir avuç iri dövülmüş fındık
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (bir su bardağından biraz eksik un alıyor)

Yapılışı:

Oda ısısındaki tereyağına pudra şekerini yedirin. Sonra yumurtadan başlayarak kalan malzemeyi ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğurun. Hafifçe unladığınız tezgahta açıp, su bardağı ile kesin. Önceden ısıtılmış 225 derece fırında altı yedi dakika pişirin. Afiyet olsun.

GDO korkusuyla eve hazır bisküvi almıyoruz, hepsinin içinde soya lesitini, glukoz şurubu. Kendi bisküvimizi kendimiz uyduruyoruz. Bir de mısır nişastası kullanabilseydik gevrek olurdu bisküviler ama buna da şükür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder