5 Nisan 2010 Pazartesi

MAKARNALI BÖREK

"Bir paket makarna çok gelir,ama yarım paket makarna da az olur"düşüncesiyle,yarısından çoğu kullanılmış,geriye içinde pişirilmeye değmeyecek miktarda makarnalar kalmıştı kilerde..Hepsi de farklı model.Burgu,fiyonk,düdük..Değerlendirme zamanı deyip pişirdim hepsini..Yenen yendi,kalan kaldı.Kalanları değerlendirmek içinse börekte kullandım.Hatta sardığım sigara böreklerinden kalan maydonozlu peynirli harcı da karıştırdım makarnaya.Çok pratik ve leziz oldu.Yumuşacık..
3 yufka
1/2 paket kadar pişmiş makarna
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1-2 kaşık yoğurt
Maydonoz

.....
Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.Tepsiyi yağlayıp bir yufkayı serin.Ben ortadan ikiye ayırıp,sert kenarları tepsinin ortasında kalacak şekilde seriyorum.Yaydığınız yufkaya hazırladığınzı içten koyun.Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.Yani her yufkanın arasına iç gelecek şekilde yerleştirin.En üste bir yumurtayı çırpıp sürün ve çörek otu serpin.İşte bu kadar da kolay..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder