Malzemeler :
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1,5 çay bardağı damla cikolata
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1,5 çay bardağı damla cikolata
aldığı kadar un
Üzeri icin:
2 yumurtanın akı
ince cekilmiş fıstık, ceviz
2 yumurtanın akı
ince cekilmiş fıstık, ceviz
Yapılışı :
Yumuşamış tereyağı, yumurta sarıları, sıvıyağ ve pudraşekeri yoğurma kabına alınıp, krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Un (3 su bardağına yakın), vanilya, kabartma tozu ve kakao başka bir kapta karıştırılarak yağlı karışıma eklenir, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Gerektikçe un eklenir. Damla çikolatalar eklenip yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır, önce yumurta akına, sonra çekilmiş fıstığa veya cevize batırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.
Yumuşamış tereyağı, yumurta sarıları, sıvıyağ ve pudraşekeri yoğurma kabına alınıp, krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Un (3 su bardağına yakın), vanilya, kabartma tozu ve kakao başka bir kapta karıştırılarak yağlı karışıma eklenir, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Gerektikçe un eklenir. Damla çikolatalar eklenip yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır, önce yumurta akına, sonra çekilmiş fıstığa veya cevize batırılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder