8 Nisan 2010 Perşembe

Damla Sakızlı Üzümlü İrmik Helvası

Kandil için ne yapayım diye düşünürken Oktay Usta 'da bu helvayı gördüm, evde malzeme de vardı ve hemen yaptım. Biraz garip gelebilir ama hayatımda ilk defa irmik helvası yaptım.


Malzemeler :
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
100 gr. tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kuru üzüm
3 parça damla sakızı

Yapılışı :
Tencereye 100 gr.tereyağı alınır, üzerine sıvıyağ ilave edilir. Tereyağı eridikten sonra 2 su bardağı irmik eklenerek kavrulur. Daha sonra üzerine kuru üzüm ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Başka bir tencereye 2 su bardağı toz şeker alınır. Üzerine 2 su bardağı su ve 3 parça damla sakızı ilave edilir ve birlikte kaynatılır. Hazırlanan şerbet irmiğin üzerine dökülür. Tencereye1 su bardağı süt eklenip, irmik şerbeti çektikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder