7 Nisan 2010 Çarşamba

DEMIR TATLISI









Bu tarifi yapip koyabildigim icin cok mutluyum.Kalibini cok aradim ve bulamadim.Sagolsun Banu Erzurumd'an getirdi.Banuya coooook tesekkurler.
Bu ilk denememdi ,eminim ikincide daha guzel hazirlarim :)
Malzemeler ve Yapilisi;
5 yumurta,1 bardak yogurt
2 cay kasıgı kabartma tozu
Aldıgı kadar un.
Yogurt bir kabin icine konur ve yumurtalar tek tek eklenip,cirpilir.
Un yavas yavas ilave edilir ve koyu boza kivami olana kadar karistirilarak kabartma tozu eklenir.
Derin bir tavaya kalibin uzerini gececek sekilde yag konur iyice kizdirilir.Demir kalipta bu yagin icinde kizdirilir.
Iyice isinan kalip alinir,hamura hafifce batirilir **ust kismina hamur gelmemeli** ve yagin icine koyulurak kalip sallanir ve icinden hamur cikartilir
Her iki tarafida kizartilarak soguk suruba atilir ve servis tabagina alinir.
Onemli Not :Yapismamasi icin, her hamura batirildiginda kalip kizgin yagdan alinir batirilir.
SURUP
2 bardak seker
2,5 bardak su,2 damla limon kaynatilir ve sogutulur.
Afiyet Olsun :)
Bu kalibi bir sekilde bulup almanizi ve bu tarifi yapmanizi tavseiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder