7 Nisan 2010 Çarşamba

Şekerpare

Yıllar önce bir gazetenin verdiği yemek ekinden tarifini almıştım. Tarif defterime sadece malzemelerini yazmışım, onun için yapılışını aklımda kaldığı kadar yazdım.

Malzemeler :
2 kahve fincanı pudra şekeri
2 kahve fincanı eritilip soğutulmuş margarin
6 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat (Kabartma tozu aynı kıvamı vermiyor, denedim.)

Üzerine;
Badem

Şurubu;
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

Yapılışı :
Toz şeker ve su bir tencereye alınarak 5 dakika kadar kaynatılır. Birkaç damla limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılır. Ocak kapatılarak, şurup soğumaya bırakılır.
Pudra şekeri ve yumurta yoğurma kabında iyice çırpılır. Eritilip, soğutulmuş margarin eklenir. Un ve karbonat da eklenip yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.( Şekerpare pişerken yayılacağı için fazla bastırmadan şekil verin, mümkünse top top bırakın.) Hazırlanan şekerpare tepsiye dizilir ve ortalarına birer tane badem batırılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınca üzerine soğuk şurup gezdirilir. Şurubunu çekince servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder