2 Nisan 2010 Cuma

Diş Buğdayı Kurabiyesi

Bu kurabiyeleri kardeşim Tülay'ın kızı Zeynep'in diş buğdayı partisi için hazırlamıştım. Menüsü paylaştığımda fotoğraflarını yayınlamıştım. Ama son zamanlarda benden kurabilerin tariflerini sıkça isteyenler oldu. Hem arşivimde de olsun diye yazmak istedim. Bunlar benim şeker hamuru ile ilk yaptığım kurabiyeler. Kardeşim ve konuklarımız tarafında çok beğenildi. Şeker hamuru ile kurabiye ve pasta için bir eğitime fırsat bulup daha katılamadım. Ama ben bu işi çok sevdim:)
malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 250 gr. tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4,5 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • süslemek için:
  • şeker hamuru

ayrıca: İsteğe bağlı, hamura 1 su bardağı fındık, yada ceviz-tarçın, yada fındık-portakal kabuğu, yada zencefil, yada 2 yemek kaşığı kakao.. bu seçeneklerden biri ekleyebilirsiniz. Benim tercihim her zaman fındık:)

yapılışı: Tüm hamur malzemelerini büyük bir kasede karıştırıp yoğurun. Merdane ile açın. İsteğiniz kurabiye kalıbı ile kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bir bardağa su koyun, kurabiyelerin üzerini yumurta fırçası ile sürün.(dilerseniz balı biraz sulandırıpta sürebilirsiniz, ama ben tercih etmiyorum. Kurabiye tatlı, şeker hamuru tatlı diye) Şeker hamurunu açın yine aynı kalıpla kesip, üzerine yapıştırın. Değişik şekiller ile süsleyin. Bu ölçüler ile kalıbınızın büyüklüğüne göre 25-30 adet kurabiye çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder