- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tablet et suyu
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 limon
- 7 bardak su
- tuz
- üzeri için:
- tereyağ
- nane
yapılışı: Pirinçi güzelce yıkayıp bir tencerede 2 bardak su ile yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. 5 bardak kaynamış suyu, et tableti ile kaynatın. Ayrı bir kasede yumurta, yoğurt, limon suyu, unu iyice çırpıp, tenceden 1 kepçe kaynayan sudan alıp ılıtarak, süzgeçten geçirip çorbaya yavaş yavaş ekleyin. 5-6 dakika kaynatın. Bir tavada tereyağı eritip, naneyi de ekleyip kızdırın ve çorbanın üzerinde gezdirin.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder