2 Nisan 2010 Cuma

YAYLA ÇORBASI

malzemeler:
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tablet et suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 limon
  • 7 bardak su
  • tuz
  • üzeri için:
  • tereyağ
  • nane

yapılışı: Pirinçi güzelce yıkayıp bir tencerede 2 bardak su ile yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. 5 bardak kaynamış suyu, et tableti ile kaynatın. Ayrı bir kasede yumurta, yoğurt, limon suyu, unu iyice çırpıp, tenceden 1 kepçe kaynayan sudan alıp ılıtarak, süzgeçten geçirip çorbaya yavaş yavaş ekleyin. 5-6 dakika kaynatın. Bir tavada tereyağı eritip, naneyi de ekleyip kızdırın ve çorbanın üzerinde gezdirin.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder