8 Nisan 2010 Perşembe

DİZ ÇÖREĞİ















Malzemeler
500 gr un
yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
yumurta sarısı (üzeri için)
içi için
250 gr kıyma
3 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ilık bir ortamda hamuru 1 saat dinlendirin. İçini hazırlamak için yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymasını, tuzunu ve karabiberini katın. Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Mayalanan hamuru üçe bölün. Bir beze hamuru merdane yardımıyla inceltin. İç malzemeden hamurun üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Üç parmak enliliğinde parçalar kesin yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Hamurları yarım saat dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder