8 Nisan 2010 Perşembe

Köfteli Ispanak Kökü

Bu yemeği Tamek firmasının düzenlediği yemek yarışmasına gönderiyorum. Yarışmada dereceye girmek gibi bir iddiam yok ama yine de oy vermek isterseniz tıklayabilirsiniz.
Orjinal tarif burada.

Malzemeler :
1,5 kg. ıspanağın kök kısımları
1 su bardağı Tamek haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı Tamek domates salçası
1 tatlı kaşığı Tamek biber salçası
1 adet limonun suyu
Köfte için;
350 gr. kıyma
1,5 yemek kaşığı pirinç
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber, kırmızı biber
Yapılışı :
Kıymanın içine soğan rendelenir, yıkanmış pirinç, tuz ve baharatlar eklenip özleşinceye kadar yoğrulur. Köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Bir tencerede tereyağı eritilir, sıvıyağ eklenir. Yemeklik doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Salçalar ilave edilir. Ayıklanmış ıspanak kökleri ve haşlanmış nohut eklenip biraz karıştırılır. Üzerini örtecek kadar su eklenir. Kaynayınca köfteler ve limon suyu eklenip, tuzu ayarlanır. Köfteler pişince sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder